Siirry suoraan sisältöön
Home » CS:GO blogi » USP-S on tärkeä työkalu CSGO-pelissä

USP-S on tärkeä työkalu CSGO-pelissä

  • tehnyt
USP-S on tärkeä työkalu CS:GO-pelissä

USP-S on Counter-Strike: Global Offensive -pelissä käytettävä pistooli. CSGO-pelissä ovat tunnetusti vastakkain poliisit ja terroristit. USP-S on erityisesti terroristien ase, jonka avulla he tappavat poliiseja ja tuhoavat esteitä.

Kaikissa USP-S pistooleissa on samat perusominaisuudet, mutta niiden ulkoasua voi muuttaa erilaisten CS:GO skinsien avulla. Tässä artikkelissa tutustutaankin USP-S aseeseen taisteluvälineenä sekä aseen skinseihin.

Miten UPS-S pistooli toimii?

USP-S pistooli on CSGO-pelissä terroristien ase, joka löytyy jokaiselta terroristijoukkueessa pelaavalta. Sen lyhenne tulee englanninkielisestä ilmaisusta, joka on “universal self-loading pistol” eli USP.

Pistoolia ei siis nimensä mukaisesti tarvitse ladata uudelleen, mutta aseen luoteja on rajallisesti eli niitä on osattava säästellä riittävästi. Pelaaja pystyy kuitenkin tämän ansiosta keskittymään ainoastaan pelaamiseen sen sijaan, että pysähtyisi lataamaan asetta.

Pistoolin mukana on irrotettava vaimennin, joka mahdollistaa ampumisen mahdollisimman hiljaa. Samalla se vaimentaa myös laukaisun vastaiskusta aiheutuvaa voimaa, jolloin terroristi ei kaadu pitkälleen joka kerta ampuessaan. Vaimennin on siis hyvä pitää pelin aikana aseen päällä, sillä sitä saattaa tarvita ihan yllättäenkin.

Hiljaisesta aseesta on hyötyä terroristeille, joiden tavoitteena on tappaa kaikki poliisit peliajan loppuun mennessä. Jos terroristien aseet pitäisivät valtavasti ääntä, olisi poliisien hyvin helppo löytää heidät. Hiljaisemmat aseet tuovat siis jännitystä peliin, jolloin terroristien on helpompi pysyä poliisien saamattomissa.

Millaista tuhoa UPS-S ase saa aikaan?

Kun kyse on taistelupelistä, on aseen aiheuttamalla tuholla luonnollisesti väliä. Kyseessä ei ole se kaikkein tuhoisin ase, mutta se on hyvä CSGO-pelin perusase. Mikäli asetta käyttää hyvällä strategialla, pystyy pelaaja tappamaan poliiseja hyvinkin tehokkaasti.

Tuhovaikutukset riippuvat pelissä siitä, onko ammuttavalla vastustajalla suojavarusteet vai ei. Jos USP-S aseella osuu vastustaajaa päähän, eikä hänellä ole suojavarusteita, on tuhovaikutus 140 pistettä. Tällöin pelaaja kuolee automaattisesti. Jos vastaavassa tilanteessa osuu esimerkiksi käteen, rintaan, mahaan tai jalkaan, on tuho luonnollisesti matalampi. Mikäli vastustajalla on suojavarusteet, aiheutuu päähän osuneesta iskustakin vain 70 pistettä tuhoa.

Se, millaisia strategioita pelaaja osaa käyttää, riippuu tietenkin pelikokemuksesta. Yleensä on esimerkiksi hyvä säästää USP-S aseen luoteja kaikkein merkittävimpiin pelitilanteisiin. Viisas pelaaja ei ammu aseella sattumanvaraisesti, vaan pysähtyy miettimään, milloin on paras pelitilanne. Pelaajan kannattaa myös olla varovainen USP-S aseen ulkomuodon takia. Aseen pää on nimittäin melko isokokoinen ja saattaa paljastaa poliisijoukkueelle terroristien olinpaikan.

Miten USP-S aseen ulkomuotoa pystyy muuttamaan?

USP-S ase on täysin ilmainen pistooli, mikä on hyvä uutinen sellaisille joukkueille, joilla ei ole varaa aseisiin. Mikäli USP-S aseen ulkoasua haluaa muuttaa, onnistuu se CSGO skins-ominaisuuksien avulla.

Skinsit ovat tyyliominaisuuksia, joita pelaajat pystyvät joko ostamaan tai löytämään pelin aikana arkuista. Ne voivat olla esimerkiksi erilaisia aseen värejä tai kuvioita. Arvokkaammat skinsit saattavat muuttaa myös itse aseen ulkomuotoa.

Mikäli pelaaja haluaa saada skinsejä arkuista, kannattaa ottaa muutama asia huomioon. Arkkujen avaamisesta joutuu esimerkiksi edelleen maksamaan hieman. Pelaaja ei myöskään pysty itse päättämään, millaisen skinsin hän saa arkusta, vaan se on täysi yllätys. Jos pelaaja haluaa siis päättää itse aseidensa ulkoasusta, ostaa hän skinsejä CSGO-pelin kauppapaikalta.

Hyvä puoli USP-S skinseissä on se, että ne ovat halvempia kuin monet muut skinsit. Toisaalta ne eivät myöskään ole kovin arvokkaita, varsinkaan silloin, jos ne on saanut arkusta.

Pelaajat voivat nimittäin halutessaan myydä skinsejä pelissä eteenpäin, jolloin tienaa rahaa uusien skinsien ostamiseen. Joka tapauksessa USP-S skinsit tuovat lisää muuten perinteiseen CSGO pelaamiseen.