Siirry suoraan sisältöön
Home » CS:GO blogi » CS:GO 2 – Mikä on kestänyt niin kauan?

CS:GO 2 – Mikä on kestänyt niin kauan?

  • tehnyt
CS:GO 2 – Mikä on kestänyt niin kauan?

Counter Strike: Global Offensive on suosittu räiskintäpeli verkossa, joka julkaistiin 2012 Valve Corporationin ja Hidden Path Entertainmentin yhteistyönä. Tämä ensimmäisen persoonan taktinen ammuntapeli on erittäin suosittu Pohjoismaissa, mutta myös suomalaisten keskuudessa. Viime aikoina on vellonut paljon huhuja siitä, että suositusta pelistä oltaisiin saamassa päivitys, jonka myötä peli saisi myös uuden ohjelmarungon.

Counter Strike: Global Offensive on ollut yksi suosituimpia taktisia ammuntapelejä siitä lähtien, kun se julkaistiin ilmaisena vuonna 2018. Se oli sitä myös jo 2012 vuodesta lähtien, mutta erityisesti sen ilmaisversio räjäytti suosion kunnolla. Peliä voi pelata Xbox ja PlayStation 3 -pelikonsoleilla tai Mac ja Windows tietokoneilla PC-versiona. Tämä kyseinen peli on pelisarjan neljäs osa, jonka edelliset versiot Counter Strike 1.0 julkaistiin vuonna 2001 ja Condition Zero ja Source vuonna 2004.

Kyseessä on peli, jossa pelaaja liittyy jompaan kumpaan kahdesta joukkuueesta – poliisien erikoisjoukkoihin tai terroristeihin. Pelissä on useita kierroksia, jotka sisältävät tavoitteita, joita täytyy suorittaa samalla kun yrittää tappaa kaikki viholliset.

Erilaisia kierroksia pelissä ovat muun muassa puukko-, pistooli- ja säästökierros, ja jokaisen alussa pelaaja voi täydentää omaa ase- ja varustevarastoaan. Peliä voi pelata rennosti tavalliseen pelityyliin tai siitä voi halutessaan muodostaa kilpailullisen pelin. Jokainen kierros kestää noin minuutin ja 46 sekuntia.

Peliä voi myös pelata kahdella eri tavalla offline-muodossa. Toinen muoto on ampumarata, jossa voi harjoitella ja oppia peliin tarvittavia taitoja. Toinen tapa pelata ilman internetiä on paikallisen palvelimen botteja vastaan pelaaminen.

Pelissä on tarjolla myös CS GO stats -osio, josta voi tarkastella paremmin omaa edistymistään pelissä tai tiedot voi halutessaan jakaa muiden pelikavereiden kanssa ihan vaikkapa vertailun vuoksi.

Mikä tekee CS:GO:sta niin suositun pelin?

Peli julkaistiin alkuun maksullisena versiona, mutta kun vuonna 2018 se päätettiin julkaista ilmaisena, suosio nousi huomattavasti. Vaikka ilmaisversio on samanlainen kuin maksullinen, niin maksaessaan pelaaja voi saada muun muassa lisää varusteita itselleen.

Menestyksen takana on myös erilaiset skinit ja aselaatikot. Skineistä puhuttaessa tarkoitetaan värikkäistä kosmeettisista ulkoasuja, joita voidaan ostaa omille aseille. Hinnat vaihtelevat muutamista euroista tuhansiin. Aselaatikot ovat tuoneet peliin myös tietynlaisen uhkapeli fiiliksen, jota lisää myös se, että jotkut vedonlyöntisivustot tarjoavat CS:GO turnauksia vedonlyöntikohteina.

Juurikin nämä turnaukset ovat myös yksi syy pelin suosiolle. Kansainvälisiä turnauksia järjestetään ympäri maailmaa ja Suomessakin tunnetuin CS:GO joukkueena toimii ENCE. Se on saanut valtavasti menestystä maailmalla ja ollut joka maailmanlistojen kärkipaikoilla. Turnauksista on mahdollisuus myös voittaa palkintoja, joista suurimmat summat ovat olleet jopa yli miljoonia euroja.

CS:GO on yksi niistä sellaisista peleistä, joiden parista voidaan aina hetkeksi siirtyä pelaamaan jotain toista peliä. Mutta loppujen lopuksi se on se tuttu ja turvallinen, johon palataan aina takaisin. Jos ei muuten, niin ainakin kaveriporukan innoittamana.

Mitä uutta CS:GO 2 tarjoaa pelaajilleen?

Palkintun toimittajan Richard Lewisin mukaan Valve on työstämässä isoa päivitystä tähän tuttuun peliin. Sen myötä ilmeisesti olisi tulossa täysin uusi pelimoottori, joka tekee isoimman eron näiden kahden peliversion välille. Tästä syystä myös on puhuttu, että alkuun julkaistaisiin erillinen versio CS2:sta.

Uudempi Source 2 pelimoottori toisi peliin aiempaa paremmat grafiikat, korjaisi hienosti mahdolliset bugit ja helpottaisi myös jatkossa pelin kehittämistä. Vaikkei uusista ominaisuuksia vielä tässä vaiheessa ole paljonkaan tietoa, niin luvassa pitäisi olla entistä sulavampi pelikokemus.

Uudet päivitykset CS:GO 2:n myötä saatavilla pian

Pelien päivittäminen ei koskaan ole helppoa, varsinkin kun kyseessä on näinkin mittavat muutokset. Ne vievät aikaa, jos halutaan, että peli julkaistessa toimii ilman suurempia ongelmia.

Toisaalta koska peli on nauttinut suosiotaan jo niin pitkään eli yli 20 vuotta, ei ole ehkä nähty tarpeelliseksi tehdä jatko-osaa. Ja nytkään ei välttämättä voida puhua varsinaisesta jatko-osasta, sillä ainakin viimeisimpien tietojen mukaan kyseessä on valtava päivitys, joka parantaa pelattavuutta monilla eri tavoin.

Testaaminen ilmeisesti alkaa maaliskuun aikana tai viimeistään huhtikuun alussa. Koska tietoa Counter Strike: Global Offensive 2:sta ei kovinkaan paljoa ole vielä ilmassa, niin jäämme mielenkiinnolla odottamaan testivaihetta ja siitä kuultavia tuloksia.