Siirry suoraan sisältöön
Home » CS:GO blogi » P90

P90

  • tehnyt
P90

P90 on hyvin klassinen CS:GO-ase, joka on ollut pelissä mukana jo ihan alkuajoista lähtien. Se on belgialainen konekivääri, jolla on hyvin uniikki rakenne verrattuna pelin muihin aseisiin. P90 on saatavilla ainoastaan poliisijoukkueelle CS:GO-pelissä, joten terroristit eivät voi käyttää sitä ollenkaan. Se on suunniteltu nimenomaan itsepuolustukseen, mihin poliisien aseet yleensäkin soveltuvat.

Miksi P90 on tehokas ase poliisijoukkueelle?

P90 soveltuu varmaan ja tarkkaan peliin, josta on hyötyä juuri poliiseille. Heidän tehtävänään on tappaa kaikki terroristit ennen kuin peliaika kuluu loppuun tai pitkitettävä peliä tarkoituksella. Mikäli peliaika loppuu, eivätkä terroristit pystyneet tappamaan kaikkia poliiseja, poliisit voittavat. Poliisien kannalta on siis tärkeää pelata mahdollisimman huolellisesti, sillä heillä ei ole kiirettä mihinkään.

P90 aseessa on 50 laukaisua ja 100 laukaisua varalla, joten poliisipelaajan on syytä säästellä laukaisuja pelin aikana. Oikeastaan jopa tärkeämpää on kiinnittää huomiota hyviin suojavarusteisiin, jotta vastustaja ei pysty tappamaan heti ensimmäisellä iskulla. P90-ase on melko tarkka lähietäisyydeltä ammuttaessa, mutta se toisaalta soveltuu myös huolimattomampaan pelaamiseen. Tämän takia se on yleinen pelivaruste amatööripelaajien keskuudessa.

P90 ei ole kuitenkaan täysin täydellinen

P90 ei ole täysin täydellinen aseena, vaan siihen liittyy myös huonoja puolia. Se ei sovellu kovin hyvin esimerkiksi kaukaa ampumiseen, sillä sen tarkkuus pienenee, mitä kauemmas pelaaja siirtyy kohteestaan. Aseen lataaminen on myös varsin hidasta, joka on muistettava pelin aikana. Kun aseen luodit uhkaavat loppua kesken, on löydettävä rauhallisempi paikka aseen lataamista varten.

P90 ei myöskään ole se kaikkein tehokkain tappoase CS:GO-pelissä. Se  ei nimittäin pelin muiden konekiväärien tavoin pysty tappamaan vastustajaa yhdellä päähän osuneella iskulla.

Onko ase kallis?

P90 on itseasiassa varsin kallis ase verrattuna moniin muihin CS:GO-aseisiin. Osa aseistahan on täysin ilmaisia, joten ne ovat käytössä monilla joukkueilla. Mikäli poliisijoukkue haluaa kuitenkin tuoda jotain lisää peliinsä, sopii P90 varsin hyvin sitä tarkoitusta varten. Ase on CS:GO-kaupassa peräti 2350 USA:n dollarin arvoinen. Moni pelaaja ei raaski käyttää tietokonepeliin niin paljon rahaa, vaan päätyy käyttämään halvempia aseita.

Ovatko P90 skinsit arvokkaita?

P90 aseensa pystyy myös tuunaamaan itse skinsien avulla, joita on CS:GO-pelissä tarjolla satoja. Skinsejä voi saada aarrearkuista tai niitä on ostettava muilta pelaajilta. Myytävät skinsit ovat luonnollisesti arvokkaampia ja tyylikkäämpiä, sillä ne eivät ole käytössä ihan kaikilla. Aseisiin voi esimerkiksi lisätä erilaisia kuvioita ja tarroja, jotka tekevät siitä hauskemman näköisen.

P90 skinsit ovat CS:GO-pelissä erittäin kalliita, kuten on itse asekin. Toki eri skinsit ovat arvoltaan erilaisia riippuen siitä, onko kyseessä vain aseen värimuutos vain muuttuuko myös aseen ulkomuoto. P90 skinseillä käytävä kauppa on kuitenkin pelaajille varsinainen bisnes, sillä skinsien arvo kasvaa ajan myötä. Vanhempia skinsejä ei nimittäin enää tarjota, jolloin moni haluaa ne käyttöönsä.

Mitä hyötyä P90 skinseistä on?

Skinseistä ei varsinaisesti ole pelillisesti hyötyä, mutta ne tuovat lisää väriä muuten vanhaan peliin. Toki CS:GO on kehittynyt vuosien varrella teknisiltä ominaisuuksiltaan ja mukaan on tullut uusia aseita ja pelialueita. Skinsit tekevät pelaamisesta kuitenkin yksilöllisempää ja joillekin tiettyjen skinsien käyttäminen voi olla tapa ilmaista persoonallisuuttaan. Joukkue voi myös yhdessä päättää käyttää samoja skinsejä, jotka ovat yleisesti saatavilla kaikille. Näin joukkuetoverit tunnistavat toisensa pelissä paremmin.

Skinsit voivat joissain tilanteissa myös auttaa pelaajia piiloutumaan. Osa skinseistä on maastonvärisiä, jolloin ase sulautuu paremmin ympäristöönsä. Toisaalta aseidensa ulkomuotoa muuttamalla voi niistä tehdä hieman pienempiä, jolloin ne eivät näy vastustajalle niin helposti.