Siirry suoraan sisältöön
Home » CS:GO blogi » Mitä jos CSGO ei aukea Windows 11:ssä tai 10:ssä?

Mitä jos CSGO ei aukea Windows 11:ssä tai 10:ssä?

  • tehnyt
Mitä jos CSGO ei aukea Windows 11:ssä tai 10:ssä?

CS: GO on lyhenne sanoista Counter-Strike Global Offensive. Se on Valve Corporationin ja Hidden Path Entertainmentin kehittämä moninpelattava ensimmäisen persoonan räiskintäpeli. CS: GO on yksi maailman suosituimmista peleistä, jota on myyty yli 25 miljoonaa kappaletta sen julkaisun jälkeen vuonna 2012.

CSGO on yksi maailman suosituimmista ammuntapeleistä. Yksi yleisimmistä ja harmillisimmista virheistä on, kun CS: GO ei käynnisty Windows 11- tai 10 -käyttöjärjestelmässä. Vaikka peli ei ole osoittanut pysähtymisen merkkejä 8 vuoden iästä huolitatta, pelissä on joitain tiettyjä virheitä, joita käyttäjät ajoittain kohtaavat. Miljoonat ihimiset pelaavat sitä joka päivä, mutta mitä tehdä, jos CSGO ei käynnisty tietokoneellasi? Tässä blogikirjoituksessa käytämme, kuinka voit korjata ongelman nopeasti ja helposti!

CSGO:n (joka tunnetaan myös nimellä Counter-Strike: Global Offensive) Shattered Web Operation päättyi juuri, ja pelaajilla oli hauskaa saavuttaa operaatiokolikoitaan. Peli rikkoi miljoonan samanaikaisen pelaajan osallistumisen ennätyksen vain muutama päivä sitten.  Jotkut käyttäjät ovat ilmoittaneet, että he ovat viime aikoina kohdanneet oudon ongelman. Peli kieltäytyy käynnistymästä joillekin pelaajille, mikä voi olla erittäin turhauttavaa. Jos ei onnistu käynnistämään peliä, korjaa se noudattamalla alla näitä olevia ohjeita.

CSGO on ollut olemassa jo monta vuotta ja on edelleen suosittu peli pelata. Se on helppo oppia ja tarjoaa jännittävän, kilpailullisen kokemuksen nopeatempoisella toiminnallaan. Lisäksi kartat ja grafiikka ovat uskomattomia! Olitpa sitten aloittelija tai ammattipelaaja, CSGO tarjoaa varmasti tuntikausia hauskaa ja viihdettä.

Valitettavasti joillakin pelaajilla saattaa esiintyä ongelmia, kun he yrittävät käynnistää tai  Windows 11 tai 10 -tietokoneessa. Jos sinulla on ongelmia CS:GO:n avaamisessa Windows 11:ssä tai 10:ssä, voit yrittää korjata ongelman muutamalla toimenpiteellä. Jos sinulla ei vielä ole laitteellasi Windows 11 -ohjelmaa, voit ladata sen ilmaiseksi täältä:  https://windows11ilmaiseksi.fi/

Onneksi tämän ongelman korjaaminen ei pitäisi olla liian vaikeaa, sillä on olemassa muutamia yksinkertaisia ohjeita, joita noudattamalla saat CSGO-pelisi jälleen toimimaan. Useimmat pelaajat ovat onnistuneet noudattamalla näitä menetelmiä.

Tämä ongelma voi olla erittäin ärsyttävä pelaajille, jotka haluavat nauttia pelistä keskeytyksettä. Jos sinulla on siis sama ongelma pelisi kanssa, älä huoli! Avaa ensin Steam-asiakasohjelma ja siirry kohtaan kirjasto. Valitse ”Counter-Strike: Global Offensive” ja napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella. Siirry kohtaan Ominaisuudet ja valitse Paikalliset tiedostot -välilehti. Napsauta Verify Integrity of Game Files ja odota, että prosessi päättyy. Jos tämä auttaa, sinun pitäisi pystyä pelaamaan CSGO:ta jälleen ilman ongelmia.

Ensimmäiseksi sinun on tarkistettava, täyttääkö tietokoneesi CSGO:n suorittamiseen vaadittavat vähimmäisvaatimukset. Tarkista viralliset järjestelmävaatimukset pelin verkkosivustolta ja varmista, että kaikki laitteistosi osat ovat ajan tasalla.

Jos tietokoneesi täyttää vaatimukset, voimme siirtyä edistyneempiin vianmääritysmenetelmiin.

Menetelmä 1: Näytönohjainajurien päivittäminen

Ensisijainen syy siihen, että CS: GO ei joskus käynnisty Windows 11 ja 10 -käyttöjärjestelmissä, on yleensä vanhentuneet näytönohjainajurit. Siksi näytönohjainajurin päivittäminen on ensimmäinen askel, jonka otat, kun yrität korjata tämän ongelman. Tässä ovat seuraavat vaiheet joita voit seurata:

Vaihe 1: Lataa uusin ohjain näytönohjaimen valmistajan verkkosivustolta

Vaihe 2: Käynnistä Suorita-valintaikkuna painamalla Windows-näppäintä ja R-näppäintä, kirjoita siihen ’devmgmt.msc’ ja avaa Laitehallinta painamalla Enter-näppäintä

Vaihe 3: Laajenna näytön sovitin -osio

Vaihe 4: Napsauta sitten näytönohjainta hiiren kakkospainikkeella ja valitse ’Päivitä ohjain’

Vaihe 5: Valitse ’Etsi ajuriohjelmisto tietokoneeltani’

Vaihe 6: Valitse ’Anna minun valita tietokoneeni laiteajureiden luettelosta’

Vaihe 7: Valitse uusin näyttö ajuri luettelosta ja valitse sitten Seuraava Vaihe

Vaihe 8: Kun ohjaimen asennus on valmis, käynnistä tietokone uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan

Menetelmä 2: Tarkista välimuistin eheys

Joskus CSGO ei käynnisty, koska välimuistitiedostot ovat vioittuneet tai vanhentuneet. Korjataksesi tämän ongelman sinun on tarkistettava seuraavat tiedot.

Menetelmä 3: Päivitä näytönohjain

Jos näytönohjaimesi ei satu olemaan ajan tasalla, CSGO ei ehkä käynnisty tai toimi kunnolla Windows 11: ssä ja 10:ssä. Voit päivittää näytönohjaimen ajurin Laitehallinnan avulla. Tässä ovat seuraavat vaiheet

Vaihe 1: Avaa Suorita-valintaikkuna (Windows-näppäin + R)

Vaihe 2: Kirjoita

Menetelmä 4 – Palauta CPU-GPU vakionopeus

 Jos mikään edellä mainituista ratkaisuista ei toimi, sinun on ehkä palautettava suorittimen/prosessorin alkuperäinen vakionopeus. Tämä auttaa ehkäisemään ylikellottamisen aiheuttamat ongelmat. Tee näin

Vaihe 1: Lataa ja asenna kolmannen osapuolen ylikellotusapuohjelma, kuten MSI Afterburner

Vaihe 2: Käynnistä ohjelma

Menetelmä 6: Keskeytä turhat taustaprosessit

Jos sinulla on paljon taustaprosesseja käynnissä, se voi aiheuttaa pelin kaatumisen. Voit korjata tämän lopettamalla kaikki tarpeettomat taustaprosessit, jotka ovat käynnissä. Voit tehdä tämän avaamalla Tehtävienhallinnan (paina Ctrl + Shift + Esc) ja lopettamalla helposti kaikki tarpeettomat prosessit.

Menetelmä 7: Tarkista Windowsin päivitykset

Jos kaikki muu ei auta, sinun on ehkä tarkistettava Windows-päivitykset. Microsoft julkaisee säännöllisesti tietoturva- ja vikakorjauksia, jotka voivat auttaa CSGO:hon liittyvissä ongelmissa. Voit päivittää järjestelmäsi napsauttamalla Käynnistä-painiketta ja valitsemalla Asetukset > Päivitys ja suojaus > Windows Update. Varmista, että asennat kaikki saatavilla olevat päivitykset, ennen kuin yrität pelata CSGO:ta uudelleen.

Menetelmä 8: Uudelleenasenna peli

Jos mikään edellä mainituista ratkaisuista ei toimi, voi olla aika asentaa CSGO uudelleen. Tämä voi auttaa sinua ratkaisemaan kaikki taustalla olevat ongelmat, jotka ovat saattaneet aiheuttaa sen, että peli ei enää toimi alun alkaenkaan. Avaa Steam-kirjastosi ja napsauta CSGO:ta hiiren kakkospainikkeella. Valitse ”Poista paikallinen sisältö” ja valitse sitten “hyväksy poisto“.

Menetelmä 9: Uudelleenasenna Steam

Jos CSGO:n uudelleenasennus ei toimi, sinun on ehkä asennettava Steam uudelleen. Tämä voi auttaa ratkaisemaan mahdolliset ongelmia aiheuttavat ongelmat pelin käynnistimen kanssa. Voit tehdä tämän avaamalla ohjauspaneelin ja valitsemalla Poista ohjelma. Etsi Steam luettelosta ja napsauta Poista. Asenna se sitten uudelleen viralliselta verkkosivustolta.

Yllä olevien ohjeiden pitäisi auttaa sinua ratkaisemaan ongelmat, joissa CSGO ei käynnisty Windows 11 ja 10 -käyttöjärjestelmissä. Jos sinulla on edelleen ongelmia, ota yhteyttä Steamin tukeen saadaksesi lisäapua.  Muista ennen kaikkea pitää laitteistosi ja ohjelmistosi aina ajan tasalla, jotta voit nauttia parhaasta pelikokemuksesta!

CSGO on erittäin kilpailukykyinen, nopeatempoinen ensimmäisen persoonan räiskintäpeli. Se tarjoaa useita erilaisia pelitiloja ja karttoja, mikä tekee siitä erittäin viihdyttävän kaikentasoisille pelaajille. CSGO:ssa on myös joukko tehokkaita aseita, kuten kivääreitä, haulikoita, pistoolit ja paljon muuta. Lisäksi pelaajat voivat muokata hahmojaan seuraavilla ominaisuuksilla: räätälöitävät nahat, suihkeet ja ääniraidat. Tämän ansiosta pelaajat voivat luoda oman ainutlaatuisen pelityylinsä. Lisäksi CSGO:ssa on maailmanlaajuinen kilpailukykyinen ranking-järjestelmä, jonka avulla pelaajat voivat seurata edistymistään ja tavoitella korkeampia sijoituksia. Lisäksi peli tarjoaa jännittäviä turnauksia ja erikoistapahtumia, kuten Operation Shattered Web, jotka pitävät pelaajat sitoutuneina ja innostuneina. Kaiken kaikkiaan CSGO on uskomattoman hauska ja haastava peli, josta jokainen pelaaja voi nauttia.

Onnea kaikille ja hyvää pelaamista!