Siirry suoraan sisältöön
Home » CS:GO blogi » Danger Zone

Danger Zone

  • tehnyt
Danger Zone

Danger Zone on vuonna 2018 CS:GO-peliin lisätty pelimuoto, jossa pääsee pelaamaan kuuluisassa battle royale –tilassa. Battle royale on tuttu esimerkiksi Fortnite-pelistä ja siinä viimeinen eloonjäävä voittaa. Kyseessä on siis hyvin erilainen tapa pelata CS:GO-peliä, jossa on ollut perinteisesti vain kaksi vastakkaista joukkuetta. Danger Zone tuo lisää jännitystä ja vaihtelua perinteiseen peliin.

Miten Danger Zone –tilassa pelataan?

Battle royale on pelimuoto, jossa on mukana 18 pelaajaa. Pelaajat voivat osallistua peliin joko pareina tai yksittäisenä pelaajana. On siis mahdollista pelata yhdessä kaverinsa kanssa. Danger Zone –pelitilassa pelaajat voivat siis itse päättää, minkä roolin he ottavat. Jokainen pelaaja tai pari kuitenkin taistelee omasta hengestään, sillä vain viimeinen eloonjäänyt voittaa. Ei siis ole väliä, pelaako poliisin vai terroristin roolissa. Yleensä pelaajat päättävät olla terroristeja, sillä heidän aseensa sopivat tehokkaaseen tappamiseen ja nopeaan peliin. Toisaalta poliisien aseissa on myös hyviä puolia, sillä poliisit pystyvät helpommin pitkittämään peliä varmalla pelaamisella.

Danger Zone –pelitilan alue on huomattavasti laajempi kuin perinteisillä CS:GO-pelikentillä. Kun kentän oppii tuntemaan hyvin, osaa alueella piiloutua ja navigoida. Pelikentän kartta on jaettu heksagoneihin, mikä tekee alueen hahmottamisesta helpompaa. Pelaaja voi itse päättää, millaisella alueella hän aloittaa pelaamisen.  

Pelaajat valitsevat aseensa pelin alussa

Kuten battle royale –pelimuodoissa on tyypillistä, pelaajat valitsevat taisteluaseensa pelin alkaessa. Tavallaan pelimuoto siis muistuttaa Nälkäpelin kaltaista selviytymispeliä, jossa pelaajan on heti alussa osattava olla nopea. Jotta aseiden valitseminen tapahtuisi nopeasti, on tietysti oltava tietoinen eri aseiden hyvistä ja huonoista puolista. On hyvä idea valita mahdollisimman erilaisia aseita ja taisteluvarusteita. Näin vahvoja iskuja pystyy tekemään sekä läheltä että kaukaa. Esimerkiksi puukolla pystyy tekemään nopean, mutta vahvan iskun vaivihkaa. Toisaalta konekiväärit soveltuvat paremmin myös kaukaa ampumiseen. Pistoolit ja konekiväärit ovat kuitenkin kooltaan sen verran isoja, joten ne saattavat pahimmassa tapauksessa paljastaa pelaajan olinpaikan.

Danger Zone –pelitilassa on mukana myös sellaisia aseita, joita ei aikaisemmin ollut. Pelaaja voi käyttää esimerkiksi myös pommeja ja erilaisia vasaroita tappamiseen. Näin peliin on saatu lisää monipuolisuutta ja vaihtelua.

Aseita voi hankkia lisää pelin aikana

Jos pelin alussa ei saanut käyttöönsä parhaimpia aseita, voi pelaaja hankkia niitä lisää pelin aikana. Aseita voi löytää aselaatikoista, jotka ovat ympäri Danger Zone -pelikenttää. Pelaaja voi saada vähän vinkkiä aselaatikon ulkoasusta, sillä jokaiselle asetyypille on oma laatikkonsa. Laatikon avaamisesta joutuu kuitenkin maksamaan hieman. Jos haluaa käyttää pelissä juuri tiettyä asetta, voi sen ostaa käteisellä myös CS:GO-kaupasta. Eri aseet ovat erihintaisia ja tehokkaammista ja harvinaisemmista aseista joutuu luonnollisesti maksamaan enemmän.

Voiko Danger Zone –tilassa edelleen käyttää skinsejä?

Pelaajat pystyvät käyttämään skinsejä riippumatta siitä, millaisessa pelitilassa he pelaavat. Danger Zone –tilassa voi saada käyttöönsä myös täysin uudenlaisia skinsejä, joita ei muista pelitiloista välttämättä löydä. Nämä skinsit ovat välinelaatikoissa, joissa on myös aseita. CSGO skins -ominaisuuden ansiosta pelaaja pystyy luomaan aseistaan juuri sellaisia, kun hän haluaa. Skinsejä on olemassa jokaiseen makuun ja jokaista väriä, kuviota ja muotoa löytyy.

Danger Zonessa jokainen pelaaja tai pari taistelee kaikkia muita pelaajia vastaan. Pelaaja voi skinsien avulla erottua muista pelikentällä pelaavista.

Yhteenveto

Danger Zone on siis kiinnostava battle royale –pelimuoto CS:GO-pelissä. Siinä jokainen pelaaja pääsee näyttämään pelikentällä parastaan taistelleessaan 16-17 muuta pelaajaa vastaan. Uniikkien skinsien avulla käytettävien aseiden ulkoasua voi muuttaa yksilöllisemmäksi ja tyylikkäämmäksi.